11 slimme tips voor Instagram
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

11/2014
25 nov 2014 4 3132
Instagram is hotter dan ooit! Via deze foto-app geven miljoenen mensen wereldwijd een kijkje in hun persoonlijke leven. Waar ze naartoe reizen, wat ze meemaken en natuurlijk wat ze eten, van Jakarta tot IJsland en van Zweden tot Nieuw-Zeeland. Maar de vraag is hoe krijg je dat bordje soep of schaaltje pasta blognese zo mooi en lekker mogelijk in beeld? Hieronder vind je een 11 snelle tips en slimme tricks waarmee je nog betere (food)foto's kunt maken en waarmee je het aantal volgers vergroot!

1. Creëer je eigen stijl
Het klinkt misschien als een open deur, maar de succesvolle accounts zijn herkenbaar. Zodra die een foto hebben gepost, weten followers meteen van wie die afkomstig is. Hoe je je eigen stijl vindt, is door te experimenteren wat aanslaat en wat niet, waar reageren je volgers het beste op? Wat liken ze het meest? Maar het is vooral een kwestie van doen. Trouwens wat altijd werkt is food en bloemen, echt waar!

2. Gebruik daglicht
Foto's maken van eten is heel lastig als je geen goed licht hebt. Zeker met de korte dagen in de winter, is het een extra uitdaging om je gerecht lekker in beeld te krijgen. Tip: maak je foto overdag voor een fris resultaat. Zo voorkom je dat je pasta een gele zweem krijgt en alle kleuren in elkaar overlopen. 

3. Gebruik liever geen flits
Ook al is het fijn om zo nu en dan wat extra licht te hebben als je fotografeert, zodra het over eten gaat is dit niet de beste keus omdat alles hard wordt van kleur. Bovendien reflecteert het scherpe licht vaak in hetgeen je wilt vastleggen, waardoor je salade met geitenkaas er minder lekker uitziet. 

4. Gebruik apps
Om je foto's wat op te lichten kun je kiezen uit ontelbare apps om je foto mee te verbeteren. Onze favorieten zijn VSCOcam en snapseed vooral omdat je er heel veel kanten mee op kunt.

VSCOcam heeft naast een vast 'gereedschap-arsenaal' (licht, contract, verzadiging, ed) ook diverse filters die je kunt downloaden of bijkopen. De filters zijn niet fixed, dat wil zeggen, je kunt zelf bepalen of je het filter een beetje wilt toevoegen (+2) of helemaal (+12). 

Snapseed is handig als je een specifiek onderdeel van de foto wilt aanpassen op belichting, contrast of verzadiging. Deze en andere handige apps kun je via Itunes downloaden.

5. Zoom uit
Probeer niet teveel ‘in je salade, risotto of stukje vlees te duiken’ wanneer je de foto maakt. Zoom liever uit zodat je het hele bord ziet. Zo kloppen de verhoudingen altijd en krijgt een bosbes niet het formaat van een appel.

6. Gebruik geotags
Zodra je een foto op instagram wilt plaatsen, kun je de locatie erbij taggen. Dit wordt een hyperlink zodra je foto gepost is en kun je door erop te klikken zien welke andere instagrammers er zijn geweest. Soms zie je dat er ook bekenden bij staan, meteen een leuke kans om elkaar daar eens te ontmoeten!

7. Gebruik hashtags
Bij veel foto's zie je regelmatig hastags staan bijvoorbeeld #healthyfood #onthetable #italianfood. Ook dit worden links zodra je de post hebt geplaatst. Het zijn onderwerpen waar mensen op zoeken en een manier om te zien wat trending is.

8. Onderhoud je contacten
Het liken van andere foto's is leuk, maar een opmerking achterlaten is nog leuker. Zo ontstaan er gesprekken, die kunnen leiden tot een ontmoeting omdat je met elkaar iets gemeen hebt. Wees wel oprecht in wat je schrijft.

9. Organiseer een Instameet
Instagram is de manier om gelijkgestemden te volgen, maar ook om ze in real life te ontmoeten. Organiseer een instameet en ontdek je stad opnieuw met een paar instagrammers. Gebruik daarbij een zelfgemaakte hashtag (bijvoorbeeld #instameetutrecht2014), zodat je terug kunt zien welke foto's er die dag zijn gemaakt.

10. Taggen
Foto's taggen is ook een manier van hoe je je netwerk kunt vergroten. Je kunt mensen in de foto taggen of in de tekst noemen. Jouw followers zullen vervolgens gaan doorklikken en krijgen daarmee nieuwe inspiratie.

11. Post niet te vaak
Liever 1 goede foto per dag, dan 5 die allemaal middelmatig zijn. Zo blink je uit en krijg je een eigen stijl!

Heb je nog meer goeie tips? Deel ze hier met ons! 

Deel Artikel
Bewaar artikel
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren


  • Reageren

    Verzenden
Tips

Meer Tips