Keralse zeevruchtencurry

Bereiden

Deze curry met zeevruchten is makkelijk en ook nog eens heel snel klaar. Roer de spinazie er vlak voor het serveren door en bestrooi de curry met de gehakte korianderblaadjes. Bon apetit!

1 Verhit een scheut olie in een pan en voeg de mosterdzaadjes toe. Als ze gaan springen, voeg je de fenegriekzaadjes, groene chilipeper, kerrieblaadjes en gember toe. Roerbak een paar minuten, tot de heerlijke geuren vrijkomen, voeg dan de uisnippers toe.

2 Bak de uisnippers 10 minuten mee, of tot ze zacht en goudgeel zijn, en voeg dan de garnalen toe. Bak ze een paar minuten per kant en voeg chilipoeder, de kurkuma en tomaatjes toe. Bak ze een paar minuten en voeg vervolgens 200 ml water en de kokosmelk toe. Laat alles ongeveer 5 minuten zachtjes koken, tot het iets is ingedikt, en voeg dan wat zeezout naar smaak toe.

3 Voeg de zeeduivel en tamarinde toe en verhit ze 6–10 minuten mee. Roer de spinazie er vlak voor het serveren door, bestrooi de curry met de gehakte korianderblaadjes en geef er partjes limoen bij.
Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
38 9814
(2)24.0

Beoordeel dit product

Shop tip

Makkelijke kip met aardappeltjes

Een lekker recept van Jumbo en Jamie Oliver
Tafeltje, dek je

Maak niet alleen indruk met je kookkunsten, maar ook met je feestelijk gedekte tafel!