Het zoete van pastinaak is heerlijk in dit saladegerecht, vooral omdat het spek en de kappertjes voor de pittige touch zorgen. Serveer met een witte romige kaas.
1 Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schep de groenten door de helft van de olie en bestrooi ze met zout en peper. Rooster ze gaar in 20–30 minuten.
2 Gril het ontbijtspek en meng het in een kom met de groenten, kappertjes, kruiden, balsamicoazijn en de rest van de olie. Verdeel de vignotte* erover en geef er stokbrood bij.
*Vignotte is een volle romige Franse kaas. je kunt ook een milde zachte geitenkaas gebruiken.
2 personen
• 4 pastinaken, in vieren gesneden, kern verwijderd
• 300 g nieuwe aardappels, gehalveerd of
in vieren
• 4 el extra vergine olijfolie
• 200 g gerookt ontbijtspek
• 2 el kappertjes, uitgelekt en afgespoeld
• handvol kruiden (zoals dille of bieslook), gehakt
• 1 el balsamicoazijn
• 150 g vignotte*, in stukjes
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.