Vegan abrikozen-havermoutrepen

Vegan abrikozen-havermoutrepen

Deze vegan abrikozen-havermoutrepen zijn een lekker snackje voor tussendoor. Tip: maak een dubbele portie en vries de helft in!

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een bakblik (30 x 25 cm) in met kokosolie en bekleed met bakpapier.

2. Maal de helft van de havermout fijn in de keukenmachine. Voeg 60 gram van de gesmolten kokosolie toe samen met de appelmoes, ahornsiroop en vanille, en mix dit alles met behulp van de pulseerknop door elkaar.

3. Doe het mengsel over in een kom, schep er het speltmeel, bakpoeder, zout en de rest van de havermout door, en meng goed.

4. Zet 150 gram van het mengsel apart. Schep de rest in het bakblik, duw het stevig aan met natte handen en strijk het oppervlak glad met een lepel. Bak de havermoutbodem in 8–10 minuten licht goudbruin in de oven.

5. Pureer alle ingrediënten voor de abrikozenvulling in de keukenmachine en verdeel over de bodem.

6. Voeg het gedroogd kokos en de rest van de kokosolie toe aan het bewaarde havermoutmengsel, verkruimel het over de vulling en bak de plak in 20 minuten goudbruin. Laat afkoelen en snijd dan in repen of vierkantjes.

Per portie 237 kcal, 7,1 g vet (4,4 g verzadigd), 4,7 g eiwit, 38 g koolhydraten, 18,2 g suikers

Voor 15 stuks

  • 70 g kokosolie, gesmolten, plus extra
  • 400 g havermout, licht geroosterd
  • 160 g appelmoes
  • 120 g ahornsiroop
  • 2 tl vanille-extract
  • 100 g speltmeel
  • 1½ tl bakpoeder
  • ½ tl zout
  • 50 g gedroogd kokos

Vulling

  • 150 g gedroogde abrikozen
  • 120 g appelmoes
  • 100 g dadels, zonder pit
  • ½ el kaneel
  • 1 tl gemberpoeder
  • rasp van ½ sinaasappel

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief