Veelkleurige paprikasalade

Veelkleurige paprikasalade

Je wordt direct blij wanneer je deze vrolijke paprikasalade ziet! Je kunt hem eten als voorgerechtje of als bijgerecht.

Bereiding



Verwarm de grill tot warm. Rooster in twee of drie etappes de stukken paprika met de bolle kant naar beneden tot het velletje geblakerd is en de paprika’s zacht zijn.

Doe de stukken paprika direct vanaf de grill in een kom en dek af met plasticfolie. Laat ze in de kom afkoelen. Het velletje is nu makkelijk te verwijderen.

Meng olijfolie en azijn en breng op smaak met zout en peper. Sprenkel de dressing over de stukken paprika en meng.

Scheur de blaadjes basilicum hierboven in stukken en bestrooi met grof zeezout en versgemalen zwarte peper.



Dit recept komt uit het kookboek ‘Koken met Janny’ van Janny van der Heijden (€ 29,99, Kosmos Uitgevers). 

 

Voor 4 personen

  • 2 rode paprika’s, in vieren
  • 2 gele paprika’s, in vieren
  • 2 groene paprika’s, in vieren
  • 6 el olijfolie
  • 2 el witte balsamicoazijn
  • (zee)zout, versgemalen peper
  • 2 takjes basilicum


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief