Supergezonde lunchbox

Bereiden

Deze rijkgevulde lunchbox is naar recept van Jamie-vriend Miljuschka Witzenhausen. ‘Ik vind het leuk om een keer per week lekker gek te doen en een bijzondere, gezonde lunchbox klaar te maken voor mijn kinderen. In deze bento-box stop ik grappige vormpjes van ei, die je heel gemakkelijk kunt maken met Japanse eiervormpjes (zie tip).’

1 Kook de eieren 8 minuten in een kleine pan kokend water, laat ze dan schrikken onder koud stromend water (maar laat ze niet koud worden) en pel ze.

2 Maak de Japanse eivormpjes en de eieren nat, leg elk ei in een vormpje en druk voorzichtig maar stevig dicht. Leg ze in de koelkast om af te koelen.

3 Doe de reepjes wortel, paprika komkommer, mango en kipfilet in een kom, voeg een scheutje chilisaus plus wat zout en peper toe en schep om. Smeer de tortilla’s in met de roomkaas en verdeel de groente-, mango- en kipreepjes erover. Rol ze stevig op en laat in de koelkast opstijven.

4 Meng de perzik, meloen en munt, en doe ze in een vakje van de lunchbox. Snijd de tortilla’s in tweeën en doe ze in een ander vakje. Haal de eieren uit de vormpjes, was de bessen en druiven, en doe ze ook in de lunchbox. 

Tip Een broodtrommel met vakjes (bento-box) en Japanse eiervormpjes kun je kopen bij de toko of online, bijvoorbeeld bij deleukstelunch.nl.


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
18 5921

Shop tip