Spinazie-aardappeltaart

Spinazie-aardappeltaart

Dol op aardappelpuree? Dan is dit recept echt iets voor jou. Je bedekt de puree met spinazie en bestrooit de bovenste laag met broodkruimels. Hierdoor krijgt het in de oven een mega knapperig laagje: smullen!

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2. Kook de aardappels gaar. Pureer ze met de boter, brokkel de gorgonzola erdooren roer tot ‘t smelt. Voeg zout en peper toe.

3. Blancheer de spinazie in kokend water tot de blaadjes slinken. Laat uitlekken en spoel af met koud water. Knijp overtollig vocht eruit en snijd de spinazie grof. Voeg zout, peper en nootmuskaat toe.

4. Vet een ovenschaal in; verdeel de helft van de aardappelpuree over de bodem, schep er de spinazie op en doe daar weer een laag aardappelpuree op. Bestrooi met de broodkruimels, besprenkel met olie en bak 25–30 min.

Voor 4–6 personen

  • 750 g aardappels, gehalveerd
  • 30 g boter
  • 100 g gorgonzola
  • 400 g spinazie
  • snufje gemalen nootmuskaat
  • 2 el droge broodkruimels
  • olijfolie

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief