Tonijn met couscous

Bereiden

Is dit recept te uitgebreid voor vanavond? Dan kun je de tonijn ook vervangen door de 'Epic' zalmfilets van Jumbo. Want de handige bijna-klaarproducten van Jumbo en Jamie Oliver helpen je om snel een lekkere, voedzame maaltijd op tafel te zetten.

1 Doe de tomaten met de basilicumblaadjes, 1 rode peper, de rasp en het sap van 1 citroen, een snuf zeezout en zwarte peper in een keukenmachine en voeg 150 ml water toe. Maal alles fijn, giet het mengsel in een kom, roer de couscous erdoor, dek de kom af en laat 1 uur staan. Proef als de couscous al het vocht heeft geabsorbeerd en breng op smaak met zout en peper.

2 Pel de tenen knoflook en snijd ze met de andere rode peper fijn.

3 Kruid de tonijn met peper en een paar snufjes nootmuskaat, en druk de oregano erop met 1 theelepel olie. Schroei de tonijn 1-2 minuten aan elke kant in een koekenpan op hoog vuur en strooi er bij het omdraaien de rode peper, knoflook en kappertjes bij. Schud af en toe met de pan, zodat de vis gelijkmatig dichtschroeit.

4 Schuif de inhoud van de pan op een plank en zet de pan terug op middelhoog vuur. Snijd de lente-uitjes, asperges en de stengels snijbiet in de lengte doormidden en doe ze met een flinke scheut water in de hete pan. Leg er een deksel op en laat de groenten 4 minuten stomen.

5 Maak de couscous los, kruimel de feta erover en schep de groenten erop. Snijd de zalm in plakjes, leg ze erop en serveer samen met partjes citroen.
 
Tip: Je kunt in plaats van een tonijnmoot ook kiezen voor zalm. Het fijne van het Jamie Oliver-pakket van Jumbo dat we je hier aanraden is dat het lekker snel klaar is; je hoeft de zalm niet meer te kruiden, maar als je het lekker vindt kun je wel de rode peper, knoflook en kappertjes toevoegen in stap 3. 



-
Bestel hier jouw Jumbo & Jamie product en maak kans op een ontmoeting met Jamie Oliver. 


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
28 5210

Shop tip