Dit bijgerecht is een hoofdbestanddeel van vrijwel elke Koreaanse maaltijd en wordt ook in veel andere gerechten gebruikt. De taugé moet lekker crunchy blijven, dus blancheer hem niet te lang.
Breng een grote pan water aan de kook. Blancheer de taugé 30 seconden, laat hem uitlekken en knijp het teveel aan water eruit. Meng de overige ingrediënten in een middelgrote kom, voeg de geblancheerde taugé toe en hussel alles goed door elkaar.
Serveer de taugé meteen of bewaar hem maximaal 1 week in een luchtdicht afsluitbare bak in de koelkast.
–
Dit recept komt uit het boek ‘Basisboek Korea’ van Caroline Hwang (€ 29,99, Becht).
VOOR 4 PERSONEN ALS BIJGERECHT
VOORBEREIDING: 5 MINUTEN
BEREIDING: 5 MINUTEN
VERS
500 g taugé
1 bosuitje, fijngehakt
1½ theelepel geperste knoflook
VOORRAADKAST
1-2 theelepels geroosterd sesamzaad
2 eetlepels geroosterde sesamolie
1 theelepel sojasaus
1 eetlepel plantaardige olie
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.