Roodlof met gamba's & gemberbier

Bereiden

Deze salade is lekker licht en staat binnen een kwartiertje op tafel. Serveer met goed stokbrood. Dit recept is afkomstig uit het boek 'De Kracht van Kruiden' van Peter Lute.

1 Verwarm 4 diepe borden op lage temperatuur in de oven.

2 Verhit een koekenpan op het vuur, doe er (als de pan goed heet is) een scheutje zonnebloemolie in en bak de gepelde gamba’s gaar. Neem ze uit de pan (maak de pan niet schoon) en houd ze zolang warm.

3 Snijd de roodlof in de lengte doormidden en rooster ze in dezelfde pan als waar de gamba’s in zijn gebakken. Blus ze af met het gemberbier als de randjes beginnen te verkleuren en voeg ook het sap en de rasp van de citroen toe. Meng als het biervocht bijna helemaal is verdampt de dragon erdoor.

4 Haal de borden uit de oven, verdeel de geroosterde roodlof erover en leg de gamba’s erop. Strooi er als laatste nog wat zoutvlokken over en serveer meteen.

Tip Gemberbier kun je kopen bij de slijterij of online, bijvoorbeeld van het merk ‘Fentimans’ of ‘Belvoir Pressés’.


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
7 1717

Shop tip

Snelle spaghetti met gehaktballetjes



Een snel & gezond recept van Jumbo en Jamie Oliver.