Raw brownie

Raw brownie

‘Lief lichaam, je bent mijn beste vriendin. Ik zorg misschien niet altijd goed voor je. Ik zou je veel vaker moeten verwennen. Dus hier heb je een brownie, omdat je het verdient. Je mag er zijn! Liefs, jouw aanbidster Kim Feenstra.

Bereiding

1. Doe de walnoten en amandelen in de keukenmachine en maal de noten helemaal fijn.

2. Snijd de dadels in kleine stukjes en voeg ze toe aan de noten.

3. Maal in de keukenmachine, zodat het één geheel wordt met de fijngemalen nootjes.

4. Als je met een keukenmachine werkt, kun je het mengsel er nu het best uit halen en verder gaan met een handmixer (ik spreek uit ervaring, het bespaart je ellende). Voeg de cacaopoeder, pindakaas, honing en kokosolie toe. Rasp de schil van de citroen erboven en voeg 100 ml water en een snuf zout toe. Meng het mengsel tot een gladde massa.

5. Bekleed een ovenschotel van 20 bij 10 cm met bakpapier en doe het mengsel erin. Druk vervolgens goed aan met een lepel, zodat het gelijkmatig verdeeld is.

6. Zet de schaal 45 minuten in de vriezer of laat het in 3 uur in de koelkast hard worden.

7. Wanneer het klaar is, kun je het makkelijk uit de ovenschotel halen door aan het bakpapier te trekken. Snijd de brownie in gelijke stukken, bestrooi met kokosrasp en pinda’s.

8. Bewaar de brownies in de koelkast en eet ze binnen vijf dagen op.

Voor 8 personen:

  • 150 g walnoten
  • 50 g amandelen
  • 250 g medjooldadels, ontpit
  • 4 el cacaopoeder
  • 1 el pindakaas
  • 3 el honing
  • 2 el kokosolie, gesmolten
  • 1 biologische citroen, schoongeboend
  • 2 el kokosrasp
  • 2 el pinda’s

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief