Marokkaanse quinoasalades bestaan vaak uit een prachtige mix van smaken. Deze glutenvrije combinatie met zoete rozijnen, knapperige amandelen en verse kruiden is onweerstaanbaar.
1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aubergine en courgette in dunne schijfjes. Leg ze op een rooster dat op een braadslede past. Bestrijk ze aan beide kanten lichtjes met olie
en bestrooi met zeezout. Zet ze 10 minuten in de oven tot de schijfjes zacht zijn en een beetje donker beginnen te kleuren. Doe ze dan in een schaal. Voeg de olijfolie en knoflook toe en zet weg.
2 Spoel de quinoa af en kook al dente. Schep de quinoa in een grote schaal en laat iets afkoelen. Voeg het citroensap, de kruiden, gegrilde groentes, avocado en rozijnen toe en schep alles goed om.
3 Serveer met de granaatappelpitjes en amandelen erover.
Dit recept is onderdeel van een gratis weekmenu met 7 vegetarische recepten uit The green kitchen travels. Klik op onderstaande afbeelding om het volledige gratis weekmenu te downloaden.
Voor 4 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.