Quinoa kruidnootjes

Quinoa kruidnootjes

Kruidnootjes gemaakt met meel van quinoa is een lekkere variant en geschikt voor een glutenvrij dieet. Quinoameel kun je kopen bij de natuurwinkel of supermarkt.

Bereiding

1. Strooi het quinoameel in een kom met bakpoeder, suiker, speculaaskruiden, roomboter en melk. Kneed tot een compacte deegbal.

2. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het minimaal 30 minuten in de koelkast rusten.

3. Verwarm de oven voor op 175 °C. Haal het deeg uit de koelkast en rol er kleine knikkertjes van.

4. Leg de knikkertjes met een kleine tussenruimte op de bakplaat en druk ze met je duim iets plat.

5. Bak de kruidnootjes in het midden van de oven in ongeveer 15 minuten goudbruin. Laat afkoelen en bewaar ze in een trommel.

Voor ca. 45 stuks

  • 100 g quinoameel (zie tip)
  • 1 tl bakpoeder
  • 50 g donkere basterdsuiker
  • 1½ tl speculaaskruiden
  • 40 g roomboter
  • 2 el melk
  • bakplaat bekleed met bakpapier

Tip: Quinoameel koop je bij de natuurvoedingswinkel. Of maal quinoavlokken fijn in de keukenmachine.


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief