Met deze vijf ingrediënten zet je een heerlijke herfstpasta op tafel: pasta, paddenstoelen, parmezaan, crème fraîche en – dit mag natuurlijk niet ontbreken – wat teentjes knoflook. Bovendien staat ’ie binnen 20 minuten op tafel – nog makkelijker kan bijna niet!
1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten kokend water, giet af en vang een kopje van het kookwater op. Pel intussen de tenen knoflook en snijd ze in dunne plakjes. Bak de plakjes knoflook in een koekenpan met antiaanbaklaag met ½ eetlepel olijfolie op matig hoog vuur en doe 1 minuut later de paddenstoelen erbij (scheur grotere exemplaren doormidden). Voeg zeezout en zwarte peper naar smaak toe en bak de paddenstoelen 8 minuten onder regelmatig omscheppen, tot ze goudbruin zijn.
2. Hussel de uitgelekte pasta met een scheutje van het kookwater door de paddenstoelen. Rasp het grootste deel van de parmezaan erbij en roer de crème fraîche erdoor. Proef, breng de pasta op smaak met zeezout en zwarte peper, schep de borden vol en rasp de rest van de parmezaan erover.
Dit recept komt uit het kookboek ‘5 ingrediënten‘ van Jamie Oliver (Kosmos Uitgevers).
2 personen
Bereidingstijd: 16 minuten
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.