Panna cotta met amaretto & koffie

Bereiden

Twee van de beste simpele Italiaanse desserts gaan samen in deze panna cotta. Heb je geen panna cotta-vormpjes, gebruik dan mooie glazen of theekopjes. Druppel op het laatste moment er de koffiesiroop over en serveer.

1 Doe de gelatine in een kom ijskoud water.

2 Verhit de melk met de suiker in een pan — neem van het vuur zodra de melk begint te koken. Knijp dan meteen een teveel aan vocht uit de gelatineblaadjes, voeg ze toe aan de hete melk en laat ze al kloppend oplossen.

3 Roer de slagroom erdoor, gevolgd door de amaretto. Schenk het mengsel in 6 panna cotta- vormpjes of stevige glazen en laat het een nachtje opstijven in de koelkast.

4 Doe de ingrediënten voor de siroop in een kleine pan op middelhoog vuur. Breng dit mengsel aan de kook. Draai het vuur laag en laat de siroop in 10–12 minuten indikken. Test de dikte door een kleine hoeveelheid op een koud bord (uit de koelkast) te doen – als de siroop dik wordt, is-ie klaar. Laat afkoelen.

5 Als je pannacottavormpjes gebruikt, doop je ze 5–10 seconden in heet water. Trek één kant van de panna cotta van de zijkant van het vormpje en zet het dan omgekeerd op een bordje. (Gebruik je glazen of kopjes, laat de panna cotta er dan in zitten). Druppel de koffiesiroop erover en serveer.

Per portie 341 kcal, 18,7 g vet (12,7 g verzadigd), 3,8 g eiwit, 30 g koolhydraten, 29,9 g suikers

In Jamie magazine #33 staat vermeld dat dit een vetegarisch recept is. Dit is echter niet het geval, omdat er in het recept gelatine wordt gebruikt. Onze excuses voor de verwarring.
 


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
Shop tip

WIN: 'De groene keuken'

Maak kans op een exemplaar van dit nieuwe boek vol veggie en vegan recepten voor elke dag.