Honingdressing & Smokey's BBQ saus

Bereiden

Het ultieme festivalbroodje maak je net zo makkelijk thuis. Dit recept van honingmosterddressing met smokey's BBQ saus hoort bij de Pulled Pork sandwich. Let op: de hoeveelheden zijn voor 15 personen!

Voor de dressing:
Los de droge mosterdpoeder, uien- en knoflookgranulaat op in de appelciderazijn en tabasco en roer goed los. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe en roer het goed door. Op smaak brengen met peper en zout. Voor meer pit gebruik scherpe Franse dijon mosterd.

Voor de BBQ-saus:
1. Stoof de gehakte uien en knoflook in de appelciderazijn totdat deze zacht zijn. Voeg de Bourbon en suiker toe en breng aan de kook.

2. Voeg de overige ingrediënten toe als alle suiker is opgelost en breng al roerend aan de kook. Laat 15 minuten op laag vuur sudderen.

3. Haal de saus door een zeef om hem glad te krijgen en laat afkoelen. De echte Bbq saus krijg je door deze in een aluminium bak een tijd te laten trekken in een gesloten Bbq met rookhoutsnippers op de kolen om zo een Smokey smaak te krijgen. Geen rookhoutsnippers bij de hand? Voeg dan 1,5 theelepels liquid Smoke toe.

Recept: Smokey Goodness
 

 
Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
56 25112
(1)12.0

Beoordeel dit product

Shop tip

Tafeltje, dek je

Maak niet alleen indruk met je kookkunsten, maar ook met je feestelijk gedekte tafel!