”Dit is een perfect gerecht voor als je gasten hebt. Ik heb groene mango gebruikt voor een waarlijk frisse toets. Het is een relatief eenvoudig recept om te maken en bruin mosterdzaad leent zich uitstekend voor dit recept”.
1 Verwarm de olie in een grote sauteerpan op laag vuur.
2 Voeg sjalotten en zeezout naar smaak toe en sauteer 5 minuten.
3 Voeg de hoofdspecerijen toe en sauteer nog 2 minuten.
4 Voeg knoflook, gember, rode chilipepers, tomatenpuree en jaggery toe. Roer 1 minuut.
5 Voeg mango en tamarindepulp toe en sauteer 2 minuten.
6 Voeg kokosmelk en water toe. Roer goed om en breng aan de kook.
7 Temper het vuur, doe het deksel op de pan en laat 20 minuten
sudderen.
8 Draai het vuur naar matig, voeg de mosselen toe, kook 1 minuut, temper het vuur en laat nog 5 minuten zachtjes koken of tot de schelpen open zijn.
9 Gooi alle mosselen die nog dicht zitten weg.
10 Voeg de verse koriander toe en dien onmiddellijk op.
—
Voorbereidingstijd: 20 minuten
kooktijd: 30 minuten
Voor 4 personen
Hoofdspecerijen
Natte ingrediënten
Garnering
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.