1. Verhit de olie in een pan en bak de knoflook 2-3 minuten op laag vuur. Voeg de mosselen toe, leg het deksel op de pan en verwarm 4-5 minuten tot de schelpen geopend zijn.
2. Gooi de knoflook en de schelpen die dicht zijn gebleven weg.
3. Schep de mosselen uit de pan en zeef het kookvocht in een andere pan.
4. Schenk 400 ml kokend water bij het kookvocht en breng aan de kook.
5. Doe de andijvie, het knolraapjesblad en de aardappels erbij en kook 10 minuten.
6. Meng de pasta erdoor en voeg na 8 minuten de mosselen en tomaten toe. Kook nog 2 minuten mee.
7. Breng op smaak met zout en peper en garneer met peterselie.
Dit recept komt uit het boek ‘Italiaans Easy’ van Giovanna Torrico (€19,99, Becht).
Voor 2 personen, voorbereiding: 5 minuten, bereiding: 25 minuten:
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.