Makkelijke pompoen-appelsoep

Makkelijke pompoen-appelsoep

Kies jij vandaag voor deze makkelijke pompoen-appelsoep? Een heerlijke, snelle soep voor een koude dag. Bovendien een soep die veel kinderen heerlijk vinden! Serveer met een brood of een lekkere salade.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Doe pompoen, komijn en venkelzaadjes met 2 eetlepels olie in een braadslee, en rooster 40 minuten.

2. Verhit de rest van de olie in een steelpan en voeg uisnippers, wortels en bleekselderij toe. Voeg de geroosterde pompoenen en de bouillon toe. Laat 10 minuten koken.

3. Voeg de geraspte appel toe en verhit een paar minuten mee. Laat de soep afkoelen en pureer hem glad met een staafmixer.

Warm de soep weer op en serveer met een groene salade, bijvoorbeeld dit Hollands slaatje met eieren en tomaat.


Psst…

Op zoek naar meer soeprecepten?
Zo maak je super-soepen!

 

Wil je meer weten over de verschillende superfoods die in dit recept zitten, zoals broccoli, sesamzaad of doperwten? Bekijk dan hier ons Superfood ABC. 

Voor 2 personen

  • 1 flespompoen, in stukjes
  • 1 el komijnzaad
  • 2 tl venkelzaad
  • 3 el olijfolie
  • 1 ui, grof gesnipperd
  • 2 wortels, gesneden
  • 1 stengel bleekselderij, gesneden
  • 1 l groentebouillon
  • 1 appel (liefst braeburn), geraspt

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief