Gestoomde runderrib

Gestoomde runderrib

In drie stappen heb je een heerlijke runderrib op tafel staan – klinkt dat niet als muziek in de oren? Zo kun je doordeweeks van een net zo lekker mals stuk vlees genieten als in weekend, want hij is al in 15 minuten klaar. Wij zeggen doen! 

Bereiding

1. Splits het ei. Klop de dooier met de mosterd, de kwark en de in stukjes geknipte dragon.

2. Klop het eiwit stijf en schep het voorzichtig door het kwarkmengsel.

3. Kook het ribstuk exact 15 minuten in een stoompan. Snijd het in plakken, strooi er zout en peper op en dien het op met de saus.

– 

Dit recept is afkomstig uit ‘Het allermakkelijkste kookboek ter wereld light’ van Jean-François Mallet ( € 25,00, Kosmos Uitgevers).

Geen idee welke wijn je bij dit recept moet serveren? Wij zijn dol op de wijnen van Lindeman’s: ze zijn toegankelijk en makkelijk te combineren met heel veel gerechten. Kijk hier welke wijn het beste bij dit recept past!  
 

​Voorbereiding: 15 min.

Kooktijd: 15 min.

  • 1 bosje dragon
  • 1 (niet te vet) ribstuk van het rund
  • 1 Ei
  • Mosterd
  • 1 theelepel
  • 120 g roomkwark
  • Zout, peper


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief