Deze lasagne heeft een vulling van onder andere linzen, bechamelsaus en voorgekookte lasagnebladen. Serveer met een frisse groene salade!
1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
2. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui, wortel, bleekselderij, knoflook, laurier en tijm in 10 min. zacht. Voeg de linzen, blokjes tomaat en groentebouillon toe, breng aan de kook en laat 20 min. sudderen; verwijder de tijm en het laurierblaadje. Houd apart.
3. Maak de bechamelsaus; smelt de boter in een pan op laag vuur. Roer de bloem erdoor bak dit een paar minuten; voeg dan geleidelijk de melk toe; onder voortdurend roeren. Laat de saus 5 min. sudderen; blijf roeren. Voeg twee derde van de kaas toe en wacht tot die is gesmolten. Breng op smaak.
4. Schenk een dun laagje bechamelsaus op de bodem van een ovenschaal (20 x25 cm). Rangschik er een laagje lasagnevellen over; voeg een laag linzensaus toe, gevolgd door weer een laag bechamel.
5. Herhaal deze laagjes, eindig met de bechamelsaus en strooi de resterende kaas erover.
6. Bak de lasagne in de oven in 20–30 min. goudbruin.
6 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.