De combinatie van broccoli met lente-ui, sesam en sojasaus geven dit gerecht een oosterse touch. Heerlijk als bijgerecht.
1 Verwarm de oven voor op 190 ºC of zet de grill aan. Snijd de stelen van de broccoli, schil ze en snijd ze in plakjes. Verdeel de rest in kleine roosjes. Blancheer de plakjes en roosjes 4–5 minuten in een grote pan kokend water met wat zout; dompel ze dan even onder in koud water. Laat ze uitlekken in een vergiet en doe ze in een kom.
2 Rooster de sesamzaadjes een paar minuten in de oven of onder de grill, tot ze bruin zijn. Meng de zaadjes dan met de rest van de ingrediënten. Schenk dit mengsel over de broccoli en schep alles goed door elkaar.
Je kunt dit gerecht een dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren tot gebruik: dek de kom af met folie en laat de broccoli voor het serveren op kamertemperatuur komen.
4–6 personen
• 650 g broccoli
• 1 el sesamzaad
• 1 el arachideolie
• 2 tl sesamolie
• 2 tl fijngehakte knoflook
• 1½ el lichte sojasaus
• 2 el fijngesneden lente-ui
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.