Klassieke kaasfondue

Klassieke kaasfondue

Een klassieke fondue uit Zwitserland, perfect voor een gezellige avond met vrienden. Serveer met rauwkost, vers brood en ingemaakte groente.

Bereiding



1 Breng in een pan de wijn aan de kook. Zet het vuur laag, roer de kaas er goed door, voeg zout, peper en nootmuskaat toe. Wrijf de fonduepan in met knoflook, schenk de kaas erin. Voeg kirsch toe, zet de pan op de warmhouder.

2 Doop er aardappeltjes, brood en tafelzuur in.

Per portie 504 kcal, 26,4 g vet (16 g verzadigd), 25,1 g eiwit, 36 g koolhydraten, 5,5 g suikers

8 personen

• 175 ml witte wijn

• 500–600 g geraspte kaas – gruyère of emmentaler

• snufje geraspte nootmuskaat

• 1 teen knoflook, gehalveerd

• 50 ml kirsch

• gekookte nieuwe aardappeltjes, brood, zilveruitjes en augurken


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Alle kerstrecepten