Een klassieke fondue uit Zwitserland, perfect voor een gezellige avond met vrienden. Serveer met rauwkost, vers brood en ingemaakte groente.
1 Breng in een pan de wijn aan de kook. Zet het vuur laag, roer de kaas er goed door, voeg zout, peper en nootmuskaat toe. Wrijf de fonduepan in met knoflook, schenk de kaas erin. Voeg kirsch toe, zet de pan op de warmhouder.
2 Doop er aardappeltjes, brood en tafelzuur in.
Per portie 504 kcal, 26,4 g vet (16 g verzadigd), 25,1 g eiwit, 36 g koolhydraten, 5,5 g suikers
8 personen
• 175 ml witte wijn
• 500–600 g geraspte kaas – gruyère of emmentaler
• snufje geraspte nootmuskaat
• 1 teen knoflook, gehalveerd
• 50 ml kirsch
• gekookte nieuwe aardappeltjes, brood, zilveruitjes en augurken
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.