Kamatama udon

Kamatama udon

Dit is een supersimpel maar ontzettend smaakvol gerecht van udonnoedels die je omschept met een rauw ei en wat sojasaus. Je hoeft de noedels niet af te spoelen, want het zetmeel zorgt voor de perfecte consistentie.

Ingredienten



1 Kook de noedels volgens de instructie op de verpakking en klop het ei los. Laat de noedels uitlekken, doe ze in een grote kom en roer heel snel het ei erdoor, zodat alle noedels ermee bedekt raken.

2 Verdeel de noedels over kommen en schenk er naar smaak wat eetlepels sojasaus over. Snijd de lente-ui in ringetjes en strooi ze over de noedels. Serveer meteen.

PER PORTIE 183 kcal, 4,7 g vet (0,8 g verzadigd), 8,7 g eiwit, 26 g koolh., 1,2 g suikers
 

2 PERSONEN

• 200 g gedroogde udonnoedels

• 1 ei

• sojasaus, voor erbij

• 1 lente-uitje, voor erbij

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief