Kalkoen-bloemkoolpastei

Kalkoen-bloemkoolpastei

Bereiding

Wil je indruk maken op je vrienden, maar heb je niet zo’n zin om urenlang in de keuken te staan? Lees dan gauw verder. Dit recept voor kalkoen met bloemkoolpastei heeft een klein beetje voorbereiding nodig wat betreft snijden en bakken. Hierna doet je oven echter al het werk en kun jij terug aan tafel! Serveer de pastei met een simpele frisse salade. 

1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2. Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur, voeg de sjalotjes, wortels, bleekselderij en rozemarijn toe.

2. Roer de bloem erdoor, bak alles een paar minuten en schenk dan de bouillon en melk erbij; breng langzaam
aan de kook, onder voortdurend roeren.

3. Laat de groenten op laag vuur gaar koken. Neem de pan van het vuur en meng de kalkoen en bloemkool erdoor.

4. Doe oven in een ovenschaal. Bestrijk de rand van de vorm met ei, bedek de vulling met bladerdeeg; druk de randen aan. Snijd overtollig deeg weg, maak een kruis in het midden om stoom te laten ontsnappen en bestrijk het deegdeksel met geklopt ei.

5. Bak de pastei 30 min., tot het opgebold en goudbruin is.

6 personen
• 1 el olie
• 8 sjalotjes, gepeld en in vieren gesneden
• 2 wortels, in blokjes
• 2 stengels bleekselderij, in blokjes
• naaldjes van 3 takjes rozemarijn, gehakt
• 2 el bloem
• 300 ml bouillon
• 300 ml melk
• 250 g gebraden kalkoen, in blokjes
• ½ bloemkool, in roosjes
• 400 g bladerdeeg op rol 
• 1 ei, geklopt


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief