Hartige muffins met zeewier

Hartige muffins met zeewier

Zeewier is ook heerlijk in muffins, vooral in hartige muffins, afgemaakt met een schepje Zeemansboter. Serveer deze umami-heerlijkheden bij een speciaal ontbijt, als snack of bij de maaltijd in plaats van brood.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 190 °C.

2. Bekleed een siliconenmuffinvorm voor minimaal 8 stuks met papieren bakvormpjes.

3. Doe meel, bakpoeder, zout, gistvlokken, zeesla, dulse, citroenrasp, tijm, gerookte-paprikapoeder, tomaatjes en bosuitjes samen in een kom. Meng goed.

4.Meng olie, havermelk en citroensap in een andere kom. Laat dit mengsel ongeveer 5 minuten rusten (de melk gaat klonteren en dat is ook de bedoeling). Roer dit mengsel goed door het meelmengsel totdat eventuele klontjes verdwenen zijn, maar roer niet te lang. Het is belangrijk dat het bakpoeder pas actief wordt in de oven. Roer je te lang, dan begint het bakpoeder al te werken.

5. Verdeel het beslag over de muffinvorm, garneer met wat geroosterd sesamzaad en plaats in de oven. Bak de muffins in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar. Serveer met Zeemansboter.

Dit recept komt uit het boek ‘Groente uit zee’ van Lisette Kreischer (€24,99, Kosmos Uitgevers).

Voor 8 tot 10 muffins:

  • 250 g volkoren speltmeel
  • ½ zakje bakpoeder
  • 1 tl fijn zeezout
  • 1 el edelgistvlokken
  • 1 el gedroogde zeesla
  • 1 el dulsevlokken
  • rasp en sap van ½ biologische citroen
  • ½ el gedroogde tijm
  • 1 tl gerookte-paprikapoeder
  • 6 zongedroogde tomaatjes op olie, in reepjes gesneden
  • 2 bosuitjes, in kleine ringetjes gesneden
  • 100 ml olijfolie
  • 250 ml haver- of amandelmelk
  • geroosterd sesamzaad

 

 

 

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief