Aardappelkoek met eieren & kruiden

Bereiden

Een ei hoort er bij! Deze hartige aardappelkoek met gerookte haring, eieren & kruiden is heerlijk voor de lunch.

1 Verwarm de oven voor op 170 °C. Kook de aardappels 20 minuten in een pan water met wat zout, of tot ze zacht zijn. Voeg de haring 5 minuten voor het einde van de kooktijd toe ‒ zorg ervoor dat ze ondergedompeld zijn. Neem de haring eruit en houd zolang apart. Giet de gekookte aardappels af en laat ze in een vergiet droog dampen.

2 Pureer de aardappels grof en schep de meeste lente-uitjes, de peterselie, de gehakte chilipeper en de citroenrasp erdoor. Verdeel het visvlees van de haring in flinters en voeg ze toe. Breek er een ei boven, voeg flink wat zout en peper toe en stamp alles door elkaar.

3 Verhit een scheut olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur, voeg het stamppotje toe en druk het plat, zodat je een dikke koek krijgt die de hele pan bedekt.

4 Bak de aardappelkoek 5 minuten, tot de rand krokant en goudbruin is, en bak dan de andere kant 3 minuten, tot-ie lekker knapperig is. Neem de koek voorzichtig met een spatel uit de pan en houd zolang warm in de oven.

5 Verhit een dun laagje olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Voeg als de olie heet is een scheutje water toe en breek de eieren er een voor een boven. Bestrooi ze met wat zout en peper naar smaak, voeg de azijn toe en leg het deksel op de pan. Bak de eieren 3 minuten, of tot het wit is gestold en de dooiers nog vloeibaar zijn.

6 Verdeel de eieren over de hartige koek en bestrooi ze met de bewaarde lente-ui en zachte kruiden. Serveer meteen en geef de partjes citroen erbij.

Per portie 377 kcal, 17,3 g vet (4 g verzadigd),24,1 g eiwit, 30,9 g koolhydraten, 3,1 g suikers


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
49 9190

Shop tip