Gepofte zoete aardappel

Bereiden

Deze gepofte zoete aardappel met spekjes en kikkererwten is het ultieme comfort food ‒ en het fijne: het is in no-time klaar! Daarnaast kun je met de topping eindeloos variëren.

1 Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2 Verdeel de ongeschilde zoete aardappels over de bakplaat, schuif ze in de voorverwarmde oven en pof ze in ongeveer 45 minuten gaar ‒ controleer of de aardappels gaar zijn door er een houten prikker in te steken; als-ie er gemakkelijk inglijdt, zijn ze klaar.

3 Verhit intussen voor de vulling een grote koekenpan op middelhoog vuur, doe de spekreepjes erin en bak ze in ongeveer 5 minuten krokant.

4 Doe de kikkererwten bij de spekjes in de pan, voeg de uisnippers toe samen met de gehakte peterseliesteeltjes en de komijn, en bak ze 1-2 minuten mee.

5 Draai het vuur uit, strooi de rasp van een hele citroen over het spekjeskikkererwtenmengsel en knijp er dan een halve citroen over uit. Roer dit alles door elkaar en houd zolang apart.

6 Halveer de avocado met een scherp mesje, verwijder de pit en haal de schil eraf. Leg het avocadovruchtvlees op een snijplank (met de platte kant naar beneden) en snijd het in dunne plakjes. Knijp de andere helft van de citroen erover uit, doe de plakjes in een kommetje en houd ze apart.

7 Haal de zoete aardappels als ze gaar zijn uit de oven en snijd ze in de lengte doormidden ‒ gebruik eventueel een schone theedoek om de hete aardappels beet te kunnen pakken.

8 Leg de gehalveerde aardappels op een grote schaal (of verdeel ze over vier borden) en verdeel het spekjeskikkererwtenmengsel erover.

9 Strooi dan de feta erover en bestrooi als laatste met de peterselieblaadjes, geroosterde pompoenpitten en cress. Serveer en geef de avocado erbij.


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
Shop tip

Flammkuchen met zalm

Snel & gezond met Jamie en Jumbo