Geglaceerde kerstham

Geglaceerde kerstham

Bereiding

Dit is hét perfecte recept voor kerst: geglaceerde kerstham. Wat je nodig hebt is niet veel, maar wel een beetje geduld. Wij weten zeker dat jouw gasten zullen genieten!


1 Verwarm de oven voor op 160ºC. 

2 Doe alle ingrediënten (behalve de ham) in een kleine steelpan op middelhoog vuur en roer het mengsel tot het warm is. Bestrijk de ham ermee en zorg dat je het vet goed bedekt.

3 Bak de ham 30 tot 40 minuten in de oven. Bedruip hem om de paar minuten met het glaceersel tot het op is. 

4 Laat de ham een paar minuten rusten voor je hem aansnijdt.

Genoeg voor een ham van 3 kg

• 200 g marmelade

• 2 el bruine suiker

• 2 tl grove mosterd

• 1 gekookte ham (à 3 kg)


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief