Dit is hét perfecte recept voor kerst: geglaceerde kerstham. Wat je nodig hebt is niet veel, maar wel een beetje geduld. Wij weten zeker dat jouw gasten zullen genieten!
1 Verwarm de oven voor op 160ºC.
2 Doe alle ingrediënten (behalve de ham) in een kleine steelpan op middelhoog vuur en roer het mengsel tot het warm is. Bestrijk de ham ermee en zorg dat je het vet goed bedekt.
3 Bak de ham 30 tot 40 minuten in de oven. Bedruip hem om de paar minuten met het glaceersel tot het op is.
4 Laat de ham een paar minuten rusten voor je hem aansnijdt.
Genoeg voor een ham van 3 kg
• 200 g marmelade
• 2 el bruine suiker
• 2 tl grove mosterd
• 1 gekookte ham (à 3 kg)
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.