Gebakken pompoen met witvis

Gebakken pompoen met witvis

Bereiding

De combinatie van de warme pompoen met de lichte witvis is heerlijk. Serveer met krokante aardappeltjes of een vers stukje brood. 

1 Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schep de pompoen, knoflook, salie, zout, peper en uien op een bakplaat om met 3 el
pompoenpit-olie. Bak 45 min. in de oven. 

2 Leg de vis op een dubbele laag alufolie, bedruppel met de rest van de olie en voeg de helft van het citroensap toe. 

3 Vouw een pakketje van de folie en leg het op een andere bakplaat. Stoom ze de laatste 10–15 min. met de pompoen mee.

4 Neem de bakplaten uit de oven. Voeg de spinazie en de rest van het citroensap toe aan de pompoen.

5 Schep het op borden en leg de vis erop. Voeg de pompoenpitten toe.


 


 

4 personen

pompoen van 1 kg, geschild en in parten

• tenen van 1 bolletje knoflook, geplet

• 2 rode uien, in partjes

• 15 g salieblaadjes, gescheurd

• 4 el pompoenpitolie

• 4 koolvisfilets

• sap van 2 citroenen

• 100 g spinazie

• handvol geroosterde pompoenpitten


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief