Uiensoep met kaas en brood

Uiensoep met kaas en brood

‘Dit is de soep waar bij mij thuis het meest om wordt gevraagd. Ik waarschuw je dat het hele huis naar uien gaat ruiken. Tranende ogen gegarandeerd. Ik maak hem dan ook nooit wanneer de kids in huis zijn. Het is een zoete, vullende soep die echt volstaat als maaltijd’, aldus Miljuschka Witzenhausen.

Bereiding

1. Pel de uien en snijd ze in dikke ringen. Verhit de boter in een grote soeppan en bak de uien en knoflook 30 minuten op middelhoog vuur. Laat ze zachtjes karamelliseren en zacht worden. Breng op smaak met zout, peper en suiker.

2. Breng intussen de bouillon aan de kook. Schep als de uien zijn gebakken de bloem door de uien en bak ze nog 5 minuten. Voeg de bouillon, Noilly Prat en cognac toe. Laat de uiensoep op een zacht vuurtje nog 2 uur koken.

3. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Schep de uiensoep in kommen, leg er een sneetje brood op, bestrooi dat met gruyère en zet de kommen even onder de grill, totdat de kaas is gesmolten.

Dit recept komt uit het boek ‘Lekker Miljuschka’ van Miljuschka Witzenhausen (€20,-, Kosmos Uitgevers). 

 

Voor 8 personen, bereidingstijd 3 uur:

  • 1,5 kilo uien
  • 75 g boter
  • zout en peper
  • 4 el rietsuiker
  • 3 liter warme runderbouillon
  • 3 el bloem
  • 200 ml Noilly Prat
  • 200 ml cognac
  • 1 oud zuurdesemstokbrood, in plakjes
  • 200 g gruyère, geraspt
  • 1 bol knoflook, in plakjes

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief