Een frangipanetaart is altijd op basis van boter, suiker, amandelen, eieren en bloem. Vaak wordt er voor een klassieker fruit aan toegevoegd, net zoals wij dat hier doen met sinaasappel en frambozenjam. Maak mooie laagjes van lepels van de verschillende ingrediënten door ze om beurten toe te voegen, dan heb je straks in iedere hap van alles een beetje. Geniet ervan!
1. Verhit de oven tot 190 ºC (gasovenstand 5).
2. Zet de deegbodempjes op een bakplaat.
3. Maak het frangipanemengsel door het ei in een mengkom te breken en er de gemalen amandelen, de boter en de tafelsuiker bij te doen.
4. Rasp er de schil van een halve sinaasappel over, schep er de vanillepasta of het -extract bij en roer alles goed door elkaar.
5. Schep eerst een kleine theelepel jam in elk van de deegbodempjes, schep er vervolgens een volle theelepel frangipane op, dan weer een kleine theelepel jam en ten slotte een tweede volle theelepel frangipane.
6. Zet de bakplaat in het midden van de hete oven en zet de kookwekker op exact 18 minuten.
Dit recept komt uit het boek ‘Jamie in 30 minuten’ van Jamie Oliver (€29,99, Kosmos Uitgevers).
Voor 6 kleine taartjes:
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.