“Zondag is voor mij de ultieme verwendag. Na veel te laat te zijn opgestaan, wordt er aan de eettafel de krant gelezen en koffie gedronken, terwijl ik ultratraag een fotowaardige pannenkoekenstapel aan het bakken ben. Na het versieren van de pannenkoeken en de foto zelf is het resultaat steevast koude pannenkoeken. Niet dat het erg is, want ook dan zijn ze lekker,” zegt Bénine Bijleveld.
1. Splits de eieren. Begin met het stijfkloppen van de eiwitten met een handmixer, als er pieken ontstaan in het eiwit kun je stoppen met mixen. Klop daarna het eigeel los met de bloem, bakpoeder, een mespunt zout en het vanillemerg.
2. Voeg vervolgens steeds een beetje van de melk toe terwijl je blijft mixen (dit moet je niet in een keer doen want dan krijg je klontjes). Doe de helft van de gewassen frambozen erbij en mix dit ook met het mengsel.
3. Schep met een spatel de eiwitten door het bloemmengsel totdat alles goed is gemengd. Schep twee eetlepels van het pannenkoekenbeslag in een pan en zorg ervoor dat ze niet te lang bakken, anders worden ze droog. Besmeer de pannenkoekjes met ricotta en garneer met de andere helft van de frambozen en de aardbeien.
Dit recept komt uit het boek ‘Food talk: 60 glutenvrije recepten’ van Bénine Bijleveld en Kim Feenstra (€ 20,00, Kosmos Uitgevers).
Ingrediënten voor 4 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.