Fluffy choco swirl bananabread

Bereiden

Met dit recept van Lisa Stel uit haar boek 'Lisa goes Vegan' maak je een heerlijk luchtig bananenbrood. Denk je eieren nodig te hebben voor een luchtige cake? Think again! Dit is haar meest gemaakte recept. Waarom? Omdat onderstaande geniale en geheime truc ervoor zorgt dat je vegan baksel geen baksteen wordt. Dit bananenbrood is heel luchtig en ‘fluffy’. En die choco swirl, dat is gewoon om indruk te maken, dat begrijp je wel.

1 Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet je bakblik in met kokosolie of gebruik bakpapier. Mix het speltmeel, bakpoeder en snufje zout in een grote bak.

2 Blend de bananen, kokosolie en dadels in je blender of keukenmachine tot een egaal mengsel. Voeg dit mengsel bij het speltmeel en roer met een spatel door tot alles goed gemengd is.

3 This is where the magic happens: mix in een apart glaasje het bakingsoda en de appelazijn zodat het gaat schuimen! Voeg dit schuimmengsel toe aan je beslag en schep luchtig door. Dit is je ‘witte’ beslag. Houd nu 1/3 van het beslag apart en meng dit met het cacaopoeder en de plantaardige melk, dit wordt je ‘chocolade’ beslag. Schep met twee lepels zowel het witte beslag als het chocobeslag om en om in het bakblik. Gebruik de steel van een lepel om rondjes te maken en een marmereffect te creëren.

4 Bak het bananenbrood in ongeveer 30 minuten goudbruin en check met een satéprikker of de cake gaar is. Laat het bananenbrood helemaal afkoelen en snijd in plakjes. Serveer een plakje met wat vruchtencompote, noten- of chocopasta.


Tip Maak eens kleine muffins in plaats van een cake. Varieer met extra ingrediënten zoals fijngehakte amandelen, bevroren frambozen of blauwe bessen.

Fotografie Puur by Dyana 


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
Shop tip