Een makkelijk, gezonde en groene pasta zonder gluten! Dit gerecht is licht verteerbaar en lekker pittig door de rucolapesto.
1. Doe de courgettesliertjes in een vergiet met een scheutje olie en een snuf zout. Schep ze door elkaar en laat ze 10 minuten uitlekken boven een kom.
2. Voor de pesto: hak de amandelen en knoflook in de keukenmachine. Voeg het basilicum, de parmezaan, het citroensap en de meeste rucola (bewaar een beetje) toe en pureer dit alles tot een pasta. Voeg geleidelijk de olie toe en laat de machine nog even draaien tot je een gladde pesto hebt.
3. Voeg zout en peper toe en schep de pesto door de courgette. Strooi de bewaarde rucola erover en serveer.
Voor 4 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.