Je mist de zuivel in deze decadente, machtige taart niet eens. De frisse smaak van de rabarber zorgt voor balans.
1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet een springvorm (Ø 25 cm) in. Zeef de bloem, poedersuiker en het gemberpoeder voor het deeg boven een grote kom. Voeg de margarine toe en wrijf die snel door de droge ingrediënten. Voeg zo veel koud water toe dat het mengsel een samenhangende bal gaat vormen.Wikkel het deeg in plasticfolie en bewaar het 30 minuten in de koelkast.
2. Rol het koude deeg uit tot een cirkel van ½ cm dik en bekleed hiermee de springvorm. Snijd overtollig deeg langs de rand af en maak gaatjes in de bodem met een vork. Bewaar weer 30 minuten in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 ºC.
3. Bak het deeg 15 minuten blind. Verwijder de blindbakvulling en bak de taartbodem in nog eens 10–15 minuten goudbruin en gaar.
4. Doe voor de vulling de sojamelk in een pan met 200 ml water, de kardemom en suiker. Verwarm op laag vuur. Doe de maizena in een kommetje met een paar eetlepels van het warme sojamengsel en roer er een glad papje van. Voeg dat toe aan het mengsel in de pan, roer en breng het aan de kook. Verwijder de kardemompeulen.
5. Doe de chocolade in een kom en schenk het hete sojamengsel erover. Roer door elkaar. Voeg de vanille en een snufje zout toe. Schenk de vulling in de taartbodem en bewaar het geheel 5–6 uur in de koelkast.
6. Doe de rabarber in een ovenschaal met 2 of 3 eetlepels suiker. Voeg de siroop, rasp en het sap toe en leg er bakpapier overheen. Bak de stukjes rabarber 20–25 minuten, tot ze zacht zijn maar hun vorm nog hebben. Laat afkoelen. Serveer de taart in smalle punten en geef de rabarber erbij.
Per portie 344 kcal, 17,6 g vet (5,4 g verzadigd), 5 g eiwit, 78,1 g koolhydraten, 70,6 g suikers
Psst…
Zin in nog meer choco-inspiratie?
Voor 12 personen
Deeg
Rabarber
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.