Botervis (Lepidocubium flavobrunneum) wordt ook wel botermakreel genoemd, maar lijkt in het geheel niet op makreel. De grote botervis wordt als bijvangst van tonijn gevangen en kan wel 1,5 meter lang worden en tussen de 10 en 14 kilo wegen. Er zijn nog twee andere soorten vis (Nebris microps en Peprilus triacanthus) die onder de naam botervis worden verkocht maar die zijn stukken kleiner. Kies voor de stevige Lepidocubium flavobrunneum die zowel ingevroren als vers verkrijgbaar is.
Maak eerst de avocadocrème. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Pureer het vruchtvlees samen met de sjalotsnippers en het sap van de halve limoen tot een gladde puree. Breng op smaak met tabasco en zout.
Verhit in een koekenpan met anti-aanbaklaag een klein scheutje olijfolie. Dep de vis droog en leg de filets in de pan. Bak de vis, afhankelijk van de dikte, aan beide zijden mooi bruin en gaar in 6-8 minuten.
Bestrooi met zout en peper en serveer met de avocadocrème, bestrooid met koriander
–
Dit recept komt uit het kookboek ‘Koken met Janny’ van Janny van der Heijden (€ 29,99, Kosmos Uitgevers).
Voor 4 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.