​Oergranenwafels

Bereiden

Dit recept is zó lekker, daar kun je haast niet van afblijven! De basis van deze wafels is Brinta Oergranen, een combinatie van vijf overheerlijke granen, zoals rogge, haver, gerst, tarwe en spelt. Deze nieuwe granenvariatie is rijk aan vezels en een bron van eiwitten en het mineraal fosfor. Bovendien bevat Brinta Oergranen 0% toegevoegde suiker en is het 100% natuurlijk. Daarmee is deze granenmix de perfecte basis voor dit wafelrecept, dus duik de keuken snel in!
 
1 Verwarm je wafelijzer voor op een lage stand. Gebruik je een elektrisch ijzer, verwarm hem dan op de middelste stand. Breng het fruit met de honing in een steelpan aan de kook en laat ze 10 minuten pruttelen tot ze net zacht zijn.
 
2 Maal de Brinta Oergranen in de keukenmachine tot een fijn poeder, doe het in een kom met de suiker, bakpoeder, zout en maanzaad. Klop in een maatbeker de yoghurt, melk, eieren en citroenrasp door elkaar.
 
3 Giet het vloeibare mengsel bij de droge ingrediënten en klop dit alles tot een glad, dik beslag. Giet het terug in de maatbeker zodat je het makkelijk  in het wafelijzer kunt schenken.

4 Vet het wafelijzer in met wat boter of kokosolie. Schenk wat van het beslag op het hete wafelijzer en bak in enkele minuten een knapperige wafel – per wafel 4-5 minuten. Herhaal tot je al het beslag hebt gebruikt.
 
5 Serveer met het warme fruit, bestrooid met maanzaad, een lepel honing en wat yoghurt.
 
Ga voor meer info naar www.brinta.nl/en/products/oergranen
Dit artikel is ontwikkeld in samenwerking met Brinta.


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
86 10319

Shop tip

WIN: 'De groene keuken'

Maak kans op een exemplaar van dit nieuwe boek vol veggie en vegan recepten voor elke dag.