Hieperdepiep(er)!

13 feb 2012 0 1151

klik om een oordeel te geven!
Ik word altijd blij van aardappels. En m’n kinderen ook. Aardappelgratin, aardappelpuree, kleine aardappeltjes uit de oven, grote gepofte aardappels met boter of zure room, aardappelsalade, aardappelpizza, aardappelsoep…..whatever…..als het maar ‘iets’ met aardappel is, dan wordt er flink van gegeten. Inspirerend voedsel vind ik het. Comfortfood bij uitstek, biologisch en lokaal geteeld, wat wil je nog meer?

Op initiatief van Greenpeace en Bionext is twee jaar geleden in samenwerking met de ANWB een aardappelfietsroute uitgezet: Het Pieperpad. Van de Zeeuwse klei tot de helemaal boven in Friesland voert deze route je langs biologische aardappeltelers. Lees er alles over op www.pieperpad.nl.

Dit verwarmende aardappelsoepje is precies wat je nodig hebt op een koude Meatless Monday!

3 grote (biologische) aardappels
½ struik bleekselderij
1 ui
2 tenen knoflook
½ theelepel korianderzaadjes
½ theelepel chilipoeder
½ theelepel geelwortelpoeder
½ theelepel komijnzaadjes
Japanse sojasaus
2 eetlepels olijfolie

Rooster de komijn- en korianderzaadjes in een droge koekenpan en wrijf fijn in de vijzel.
Fruit de ui in de olijfolie tot glazig. Voeg de chilipoeder, geelwortelpoeder, komijn en koriander toe. Voeg de in blokjes (niet te klein) gesneden aardappel en de in plakjes gesneden bleekselderij en de fijngehakte knoflook toe, en zet het geheel net onder water. Laat zachtjes koken tot alles gaar is. Maak als het nodig is op smaak met wat zout en eventueel nog wat chilipoeder.

Marian Flint
Is: beeldredacteur bij Jamie magazine
Drinkt: warme chocolademelk met slagroom als toetje
Eet: wintergroenten
Vindt het jammer: om zo’n mooie hartvormige aardappel te schillenMarian Flint
Amsterdam
beeldredacteur Jamie magazine
Toon alle blogs (65)

JAMIE MAGAZINE'S HAPPY NEW YEAR-BOX
Deze Happy New Year-box heeft 15 heerlijke producten. Ook ontvang je het boek 'Groenten' cadeau. Green Saffron Kruidenmixen Bos * Ice Rooibos – Lime & Ginger Honingtomaten® Ketchup Lovechock - Aalmond Fig Bar OOT - ... Lees verder
Een gratis Mini-kooktijdschrift, speciaal voor jou!
Jamie magazine brengt dagelijks via jamiemagazine.nl en iedere maand in een tijdschrift heerlijke recepten, de nieuwste foodtrends, achtergrondverhalen en hotspots. Download hier het gratis mini-kooktijdschrift met de heerlijkste gerechten van Jamie... Lees verder
Related Blog