Keukenhulpje - Cafetière

15 okt 2016 0 837

klik om een oordeel te geven!
Lekkere koffie is voor mij een must. Sinds ik me wat meer heb verdiept in bonen en zetwijzen, is automatenkoffie iets waar ik à la minute de kriebels van krijg! Ook is mijn automatische koffiezetapparaat met cups beland in de kast en maak ik uitsluitend nog koffie met mijn percolator, chemex of cafetière, ook al kost het wat meer tijd. Koffie van een professioneel espressoapparaat is ook waanzinnig, maar helaas laat mijn budget dat nog niet toe. daarom ben ik heel blij met deze betaalbare alternatieven.

Mijn koffieavontuur begint dan ook met het vinden van de beste bonen. Gelukkig zijn er steeds meer koffiebranders die ik in de stad kan bezoeken, waar ik de bonen ter plekke laat malen, afgestemd op het apparaat dat ik ga gebruiken, want voor de percolator gebruik je bijvoorbeeld eerder een espressomaling dan voor een cafetiere. Daarna fiets ik snel naar huis en ga ik aan de slag met mijn mooie koperkleurige cafetière van Barista & Co, die ik ook nog eens prachtig vind in al zijn eenvoud. 

Hoe het werkt is simpel, je haalt het deksel met pompje er af, doet er wat gemalen koffie in en schenkt er kokend water bij. Zet het deksel er weer op en wacht even. Duw dan het pompje heel langzaam naar beneden en je verse koffie is klaar. Nodig je beste vriend of buurman maar meteen uit, want deze kan maakt genoeg voor 3 kopjes. 
 

Marieke Verdenius
Amsterdam
(web)redacteur Jamie magazine
Toon alle blogs (116)

JAMIE MAGAZINE'S HAPPY NEW YEAR-BOX
Deze Happy New Year-box heeft 15 heerlijke producten. Ook ontvang je het boek 'Groenten' cadeau. Green Saffron Kruidenmixen Bos * Ice Rooibos – Lime & Ginger Honingtomaten® Ketchup Lovechock - Aalmond Fig Bar OOT - ... Lees verder
Een gratis Mini-kooktijdschrift, speciaal voor jou!
Jamie magazine brengt dagelijks via jamiemagazine.nl en iedere maand in een tijdschrift heerlijke recepten, de nieuwste foodtrends, achtergrondverhalen en hotspots. Download hier het gratis mini-kooktijdschrift met de heerlijkste gerechten van Jamie... Lees verder
Related Blog