Glutenvrije brownies

25 jan 2016 0 5697

klik om een oordeel te geven!
Wist jij dat witte bonen een heerlijke basis kunnen zijn voor de meest smeuïge en gezonde brownies? Wie net als ik glutenvrij moet eten weet precies wat ik bedoel als ik het heb over droog en uiteenvallend brood of gebak. Kant en klare glutenvrije producten zijn eigenlijk nooit écht lekker (don’t shoot the messenger). Ik maak nu vrijwel álles zelf. Op mijn blog deel ik recepten die qua smaak en textuur niet onderdoen voor recepten mét gluten. Vandaag deel ik een recept met de lezers van Jamie magazine. Hoe leuk is dat!?
 
Deze brownies zijn snel klaar. Ze zijn smeuïg, hebben een pure chocoladesmaak en ze zijn onweerstaanbaar lekker. De echte avant-garde foodies kwamen het vast al eens eerder tegen. Ze zijn namelijk met witte bonen. Ja echt! Ik verruil de roomboter voor kokosolie en gebruik een combinatie van rozijnen en kokosbloesemsuiker. Het zorgt er voor dat je ze gerust als ontbijt mag eten, vind ik tenminste. Bonen bevatten ontzettend veel eiwitten en ze zijn ongekend rijk aan vezels. Een hele goedkope superfood. Ik ben fan.

Emmelou Green
Blogt
op bakersandfakers over bakken zonder gluten
Geniet van vreemde ingrediënten
Heeft zin in een glutenvrije donut, maar ziet op tegen frituren
Gaat graag naar Berlijn
Eet op dit moment avacadodip met zelfgemaakte crackers

Glutenvrije brownies

250 g witte bonen (uitgelekt)
2 el kokosbloesemsuiker
1 tl kaneel
2 flinke eetlepels rozijnen
3 eieren
snufje zout
4 el kokosolie
2 el amandelmelk
het merg van 1 vanillestokje
200 g pure chocolade
1 el rauwe cacao
100 g walnoten.
 
1 Doe de bonen in de keukenmachine en maal ze fijn.

2 Voeg een voor een de eieren en de rozijnen toe en mix alles tot een fijne massa.

3 In een pannetje smelt je op laag vuur 100 gram chocolade met 2 flinke eetlepels kokosolie. Schenk de chocolade in een kom en voeg het bonenmengsel en de amandelmelk toe.

4 Breng je beslag op smaak met de kaneel, de vanille en de suiker, een klein snufje zout haalt alle smaken nog eens éxtra op.

5 Schep voorzichtig wat grofgehakte walnoten door het beslag maar leg enkele walnoten apart om straks als decoratie te gebruiken.
 
6 Bekleed een rechthoekige of vierkante bakvorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden. Schenk het beslag voorzichtig in de vorm en plaats deze voor ongeveer 30 minuten in het midden van de oven.
 
7 Terwijl de brownies in de oven staan gaan we aan de slag met een chocolade topping die áltijd lukt! Smelt 2 flinke eetlepels kokosolie met 100 gram pure chocolade, voor een extra cacao boost voeg je ook nog 1 el rauwe cacaopoeder toe. Op laag vuur smelt je alles tot een donkere chocoladesaus. Goed blijven roeren! Schenk de saus over de brownies terwijl ze nog in de vorm zitten. Decoreer met de walnoten en grof zeezout.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Emmelou Green


Toon alle blogs (4)

Speciaal voor jou!
Jamie magazine heeft nu tijdelijk een speciaal aanbod! Nu! 10 x Jamie magazine (t.w.v. € 69,95)  + Jamie Oliver's boek 5 Ingrediënten (t.w.v. € 29,99) Samen voor slechts € 34,99! Neem nu een abonnement en ontvang Jamie Oliver's... Lees verder
Jamie magazine's BBQ-box
Deze BBQ-box heeft 18 heerlijke producten. Ook ontvang je het boek 'Smokey Goodness 2' cadeau.   Kaas in ’t bakkie – Biologische Hollandse Kaasfondue Duvel - Tripel Hop Citra Royal - Geroosterde rode paprika Mister Free’d – Crackers... Lees verder
Related Blog