Is jouw pizza de mooiste?

23 mrt 2015 0 2116

klik om een oordeel te geven!
Eén van de allerleukste dingen om te doen vind ik fotograferen. Het is een van de weinige hobbies die inmiddels deel uitmaakt van mijn dagelijkse routine. Zodra ik een bakje met yoghurt, blauwe bessen en granola heb gevuld maak ik er meteen een foto van. Maar alleen bij daglicht, dat dan weer wel.

Omdat ik nog niet voldoende technische kennis heb van mijn spiegelreflexcamera, pak ik in de meeste gevallen mijn mobiele telefoon erbij en schiet ik makkelijk 20 foto's van een zelfgemaakte salade. Het vorkje er wel bij, dan weer niet, eerst zonder dressing en dan met. Net zo lang tot het er zo op staat dat ik er tevreden mee ben en het vervolgens deel via Instagram.

Gelukkig ben ik niet de enige! Via onze Instagram-appeltaartwedstrijd afgelopen maand, zag ik met hoeveel plezier er niet alleen een taart werd gebakken, maar ook hoe die vervolgens via de app in beeld werd gebracht. Soms wel uit drie verschillende hoeken of nét weer even met wat andere styling. Ik word er blij van. Dit zijn de drie gelukkige winnaars van deze Instagram-appeltaartwedstrijd.

Ik heb daarom leuk nieuws, want vanaf vandaag trappen we een nieuwe Instagramwedstrijd af! Maak de aller-, allerlekkerste homemade pizza die je kunt verzinnen. Je weet wel, een krokante bodem, zijdezachte mozzarella, zoete tomaatjes, kappertjes, rucola, wat mij betreft een gebakken eitje. You name it, zolang je creatie er maar om in te bijten uitziet. Upload het op Instagram en tag daarbij #jamiemagazinenl, #pizzawedstrijd en @jamiemagazine.nl. Samen met het Jamie magazine-team kies ik drie winnaars die op de Instagram-pagina van ons Italienummer worden geplaatst en niet te vergeten op onze site. 

Hier zijn een paar pizzarecepten om je alvast een beetje op weg te helpen.

Basis pizzadeeg
Pizza fritta
Pizza uit de Alpen
Pizza bomba
Snelle gegrilde pizza
Pizza Calzone
Pizza pepperoni
Pizza met kreeft
Pizza met ricotta & boerenkool
Pizzette

Bekijk alle pizzarecepten hier

Meedoen kan tot 23 april 2015 en de winnaars ontvangen persoonlijk bericht. Buon Apetito!

Marieke Verdenius
Amsterdam
(web)redacteur Jamie magazine
Toon alle blogs (116)

Instagram foodfotografie workshop
Let op: Dit event heeft reeds plaatsgevonden. Wil jij weten hoe je ervoor zorgt dat je rijkgevulde soep of je dessert met vers fruit er zo lekker mogelijk uitziet? Maak jij regelmatig foto's van je eten en deel je die vervolgens via de foto-app... Lees verder
Bedanktpagina JM afsluiting
We wensen je alvast veel leesplezier! Met vriendelijke groet, Jamie magazine Volg je ons ook al op Twitter, Instagram en Facebook? Lees verder
Related Blog