Hoe het allemaal begon

6 sep 2012 0 645

klik om een oordeel te geven!
21 januari 2010 op het vliegtuig terug van Costa Rica ging er een lampje branden en het was niet het leeslampje. De geheugenkaart in mijn fototoestel zat vol met foto's van lekker eten en maar een paar van zonovergoten paradijselijke stranden. Ik moest iets doen met de drie dingen die ik het liefst doe: fotograferen, koken én eten.

Mijn zus is de echte keukenprinses van ons twee en samen zijn we toen een foodblog begonnen: schrijven over recepten die we lekker vinden, restaurants waar we graag gaan eten en er mooie foto's bij maken. Vanaf die dag is de foodfotografie in mijn leven gekomen. Ik kocht tevoren ook al kookboeken vooral omwille van de foto's. Uren kon ik er in bladeren, echt genieten van de prachtige foto's. Ik heb cursussen gevolgd, boeken gelezen, maar vooral haast elke dag een foodfoto gemaakt. Nu kan ik me geen leven zonder foodfotografie meer voorstellen. Mijn toestel gaat overal met me mee en mijn surfvolume op de smartphone wordt tot maximum opgebruikt sinds ik Instagram heb ontdekt.

Ik ben niet het type fotograaf dat in de studio werkt, voor mij enkel daglicht, wat natuurlijk zijn belemmeringen heeft in de winter. Mijn winterfoto's zijn dan ook meer 'moody'. Food foto's moeten om in te bijten zijn, je moet ze haast kunnen ruiken. Ik laat de kruimeltjes liggen als ik fotografeer en ik hou ook van foto's die tonen hoe je het recept klaarmaakt en dan kan er al eens een lepel met saus naast het bord liggen. Naast keukenprinses is mijn zus ook de vintage specialist van ons twee. Dankzij haar collectie bordjes, glazen en servetten worden mijn foto's nog kleurrijker en mooier. Vrienden en familie weten dat als ze met mij op stap zijn er altijd foto's zullen genomen worden van het eten en de tafel. In het begin waren ze wat onwennig, maar nu eet iedereen gewoon door, letten ze al niet meer op mijn geklik.

De prachtige foto's in Jamie's magazine zijn voor mij een bron van inspiratie en 'a joy to view', ik sprong dan ook een gat in de lucht (en ik zat op de trein!) toen ik te horen kreeg dat ik bij de winnaars was en heb sindsdien nog niet opgehouden met te glimlachen. 

Iris Debremaeker
Is: een van de winnaars van de food foto wedstrijd
Houdt van: verloren lopen op een markt ergens op vakantie en een stalletje met geitenkaas ontdekken
Durft: wel eens een glas dure Merlot drinken bij een broodje kaas
En wordt blij van: fietstochtjes naar de bioboer die ook zelfgemaakt ijs verkooptIris Debremaeker
Antwerpen
gastblogger Jamie magazine
Toon alle blogs (34)

JAMIE MAGAZINE'S HAPPY NEW YEAR-BOX
Deze Happy New Year-box heeft 15 heerlijke producten. Ook ontvang je het boek 'Groenten' cadeau. Green Saffron Kruidenmixen Bos * Ice Rooibos – Lime & Ginger Honingtomaten® Ketchup Lovechock - Aalmond Fig Bar OOT - ... Lees verder
Een gratis Mini-kooktijdschrift, speciaal voor jou!
Jamie magazine brengt dagelijks via jamiemagazine.nl en iedere maand in een tijdschrift heerlijke recepten, de nieuwste foodtrends, achtergrondverhalen en hotspots. Download hier het gratis mini-kooktijdschrift met de heerlijkste gerechten van Jamie... Lees verder
Related Blog