Orecchiette met tomaten & basilicum

Orecchiette met tomaten & basilicum

De smaak van Italie op je bord! Dit goddelijke recept wordt gemaakt met orecchiette, pasta in de vorm van kleine ‘oortjes’. De basilicum, parmezaan en kerstomaten geven dit pastagerecht een ontzettend lekkere smaak. Buon appetito!

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 160 ºC.

2. Doe de tomaten, knoflook en wat takjes basilicum in een braadslee, bedruppel ze met de olijfolie (druppel flink wat over de knoflook) en bestrooi ze met zout en peper.  Rooster de groenten 30 minuten in de oven, of tot de tomaten zijn gekaramelliseerd.  Knijp de tenen knoflook uit hun velletje.

3. Kook de pasta, giet af, bewaar een kop van het kooknat en roer de pasta plus wat van het nat door de inhoud van de braadslee.

4. Bestrooi met de overige basilicum en geraspte parmezaan.

2 personen

  • 500 g kerstomaten
  • 1 bolletje knoflook
  • ½ bosje basilicum
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 200 g orecchiette
  • parmezaan

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief