Tarte tatin met banaan

Tarte tatin met banaan

Deze tarte tatin zal binnen no time op zijn! In plaats van de traditionele appel, gebruik je in dit recept banaan in de taart. Het zoete van de banaan gaat geweldig samen met de karamel en de steranijs. Serveer lauwwarm met een bolletje ijs.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

2. Smelt de suiker, zonder roeren, in een pan met antiaanbaklaag tot je karamel hebt. Haal van het vuur. Voeg meteen de boter en steranijs toe en roer tot de boter is gesmolten. Giet in een taartvorm (Ø 23 cm).

3. Snijd de bananen in de lengte in plakken en leg ze op de karamel. Laat afkoelen.

4. Snijd een cirkel uit het bladerdeeg die 2 cm groter is dan de vorm en gebruik de deegroller om het deeg erop te leggen. Druk de randen naar binnen.

5. Bak 25 minuten, tot het deeg opgeblazen en bruin is.

6. Laat 5 minuten afkoelen en keer. Snijd in punten en serveer.

6-8 personen

  • 100 g fijne suiker
  • 50 g boter
  • 2 steranijspeulen
  • 5 bananen
  • een rol bladerdeeg van circa 375 g
  • bloem

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief