Deze tarte tatin zal binnen no time op zijn! In plaats van de traditionele appel, gebruik je in dit recept banaan in de taart. Het zoete van de banaan gaat geweldig samen met de karamel en de steranijs. Serveer lauwwarm met een bolletje ijs.
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Smelt de suiker, zonder roeren, in een pan met antiaanbaklaag tot je karamel hebt. Haal van het vuur. Voeg meteen de boter en steranijs toe en roer tot de boter is gesmolten. Giet in een taartvorm (Ø 23 cm).
3. Snijd de bananen in de lengte in plakken en leg ze op de karamel. Laat afkoelen.
4. Snijd een cirkel uit het bladerdeeg die 2 cm groter is dan de vorm en gebruik de deegroller om het deeg erop te leggen. Druk de randen naar binnen.
5. Bak 25 minuten, tot het deeg opgeblazen en bruin is.
6. Laat 5 minuten afkoelen en keer. Snijd in punten en serveer.
6-8 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.