Cannelloni met kip & spinazie

Cannelloni met kip & spinazie

Bereiding

Wij zijn dol op pasta. Tagliatelle, spaghetti, ravioli… het doet ons meteen aan Italie denken. In dit gerecht vul je cannelloni met een mengsel van kip, spinaziesaus en kaas. Wedden dat je aan één keer opscheppen niet genoeg hebt?

1. Verwarm de oven voor op 180 °C/gasovenstand 4. Pel en snipper de uien en bak ze met een scheut olie in een grote pan op matig vuur. Bak ze 8 minuten, of tot ze zacht zijn, roer regelmatig en voeg als het nodig is een scheutje water toe. Doe er de spinazie bij, laat ze 8 minuten met deksel ontdooien en roer er dan de bloem en mosterd door. Giet er geleidelijk aan de melk bij en blijf een paar minuten roeren tot je een romige, groene saus hebt. Haal de pan van het vuur en breng de saus op smaak.

2. Hak de kip fijn en roer de stukjes samen met de basilicumblaadjes (houd de steeltjes apart) door de saus. Rasp er de helft van de kaas bij en roer alles goed door elkaar. Een handige truc om de cannelloni te vullen is de vulling in een boterhamzakje doen, daar een klein puntje vanaf te knippen om er zo een spuitzak van te maken, maar het kan ook met een theelepeltje. Leg de buisjes als ze gevuld zijn naast elkaar in een ovenschaal (van ongeveer 25 bij 30 cm), veeg de pan schoon en zet hem terug op matig vuur.

3. Pel de tenen knoflook, hak ze samen met de zachte basilicumsteeltjes fijn, doe ze met een scheut olijfolie in de pan en bak ze licht goudbruin. Doe er de gedroogde chilivlokken bij, voeg de tomatenblokjes en een half blikje water toe en breng de saus aan de kook. Kook hem een paar minuten, breng hem op smaak en giet hem over de pasta. Schud de schaal een beetje om de saus goed te verdelen, rasp er de rest van de kaas over en zet hem ongeveer 30 minuten onder in de oven tot er een bubbelend, goudbruin korstje op zit. Sprenkel er een beetje extra vierge-olijfolie over en zet de schaal op tafel.
 


 

Voor 6 personen

– 1 ui

– olijfolie

– 500 g diepvriesspinazie

– 2 el bloem

– 2 tl Engelse mosterd

– 200 ml halfvolle melk

– 150 g gebraden kip (kliekje)

– ½ bosje verse basilicum (15 g)

– 60 g oude cheddar of oude Goudse kaas

– 16 cannellonibuisjes

– 2 tenen knoflook

– 1-2 snufjes gedroogde chilivlokken

– 2 blikken van 400 g tomatenblokjes

– extra vierge-olijfolie


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief