Vis met jerkmarinade

Bereiden

1 Leg de vissen in een ovenschaal en maak met een scherp mes 3 inkepingen in het vlees van elke vis.

2 Voor de marinade: stamp de pimentbessen, peperkorrels en laurierblaadjes fijn in een vijzel. Meng kruidnagel, suiker en honing erdoor, voeg de kruiden, pepers, knoflook en gember toe en stamp tot één geheel.

3 Schep het mengsel in een kan, voeg de fijngesneden groene delen van de lente-uitjes toe, de limoenschil, wat olijfolie, een snufje zout en eventueel de rum. Meng alles goed.

4 Schenk de marinade over de vissen en wrijf ze ermee in. (Draag daarbij liefst rubberhandschoenen!) Laat 1 uur marineren in de koelkast.

5 Maak de salsa. Verhit een grillpan en bak de maiskolven 5–10 minuten; keer ze om de 2 minuten tot ze gelijkmatig zijn geschroeid. Wacht tot ze wat zijn afgekoeld en haal de korrels eraf met een scherp mes.

6 Doe de korrels in een schaal met de mango, lente-ui, koriander en tomaat. Voeg zout en peper naar smaak toe, plus de limoenschil, het limoensap en wat olijfolie; schep alles door elkaar.

7 Verwarm de oven voor op 220 ºC. Schuif de ovenschaal met de vissen in de voorverwarmde oven. Bak de vissen 15–20 minuten tot ze licht geschroeid en gaar zijn.
8 Serveer de vissen heel en geef de salsa erbij, plus de limoenpartjes om over de vis uit te knijpen.


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
7 6295
(0)00.0Geef je mening!

Beoordeel dit product

Shop tip

Makkelijke kip met aardappeltjes

Een lekker recept van Jumbo en Jamie Oliver
Tafeltje, dek je

Maak niet alleen indruk met je kookkunsten, maar ook met je feestelijk gedekte tafel!