Deze salade is niet alleen heerlijk, hij ziet er ook nog eens heel prachtig uit. Door de chorizo toe te voegen krijgt hij extra pit!
1 Maak op een schaal een bergje van de rode-uiringen, voeg een scheutje sherryazijn toe en schep ze door elkaar voor een licht tafelzuureffect.
2 Bak ondertussen de plakjes chorizo 3–4 minuten in een pan op middelhoog vuur, of tot ze krokant zijn en het vet eruit is gelopen. Voeg een scheut sherryazijn toe en schep alles door elkaar.
3 Bestrooi de inktvisjes en de tentakels met zout en peper en bak ze in 2–3 minuten op hoog vuur goudbruin in een scheut olijfolie in een pan met dikke bodem.
4 Schep de blaadjes peterselie snel door de uiringen. Verdeel de chorizo erover, en vervolgens de inktvis. Serveer meteen.
Per portie 250 kcal, 16,3 g vet (4,7 g verzadigd), 21,8 g eiwit, 3,6 g koolhydraten, 1,4 g suikers
Bijgerecht voor 4 personen
• 1 rode ui, in dunne ringen
• sherryazijn
• 100 g rauwe chorizo, in dunne plakjes
• 4 schoongemaakte inktvisjes, tentakels bewaard, in dunne ringen
• olijfolie
• blaadjes van ½ bosje bladpeterselie
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.