Kippenvleugeltjes met een Oosterse twist. Serveer met een zoete chillisaus. Heerlijk als borrelhap!
1. Stamp limoen, gember, citroengras, knoflook, vissaus, chilipeper en kaffirlimoenblaadjes in een vijzel tot een pasta.
2. Meng die in een grote kom met de koriander en kokosmelk. Voeg de kippenvleugeltjes toe en bedek ze goed met de marinade worden bedekt. Dek af en bewaar een nacht in de koelkast.
3. Verwarm de oven voor op 200 º C.
4. Rooster de kippenvleugeltjes 15–20 minuten, tot ze goed gaar zijn. Serveer ze heet en geef er zoete chilisaus bij.
4 personen
• 1 limoen
• 25 g gember, geschild en fijngehakt
• 1 stengel citroengras, in plakjes
• 1 teen knoflook, gehakt
• 1 el vissaus
• 1 rode chilipeper, gesneden
• 2 gedroogde kaffirlimoenblaadjes
• 2 el korianderblaadjes, gehakt
• 400 ml kokosmelk uit blik
• 10 kippenvleugeltjes
• zoete chilisaus, voor erbij
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.