Dit gerechtje is licht pittig, maar tegelijkertijd zacht van smaak. Dat komt door de aubergine, die van nature een hele neutrale smaak heeft. Maar verhit je ‘m dan krijgt het een heerlijke rooksmaak. Zalig in combinatie met frisse granaatappelpitjes en romige feta!
1 Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schep de blokjes aubergine in een ovenschaal om met de komijn, sumak, olie en watzout en bak ze 20 min. in de oven.
2 Schep de kruiden, feta en granaatappelpitten erdoor. Knijp het sinaasappelsap erover uit. Serveer warm.
4 personen
• 2 aubergines, in blokjes
• 2 tl komijn
• 1 tl sumak
• 2 el olijfolie
• van elk 2 el: dille en basilicum, gehakt
• 1 el gehakte munt
• pitten van ½ granaatappel
• 100 g feta, verkruimeld
• sap van 1 sinaasappel
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.